Duurzaamheid

De klimaatcrisis, van het gas af en klimaatadaptief bouwen, het interesseert de gemiddelde bewoner van een kwetsbare wijk niets. Die heeft wel andere dingen aan zijn hoofd dan de mooie spreadsheets en plannen. Er is al zo vaak wat beloofd, ze geloven het niet meer. Hoe koppel je hun echte zorgen met de opgave van duurzaamheid?

Uitzending

In deze uitzending kwamen de volgende onderwerpen aan bod; schuif de tijden in de podcast om direct naar het betreffende onderwerp te luisteren.

Sprekers

Aanvullende content

Illustratie Duurzaamheid

Jan Rotmans

Duurzaamheid heeft een lange historie en nog een flinke weg te gaan. Professor Jan Rotmans geeft vanuit zijn specialiteit Transities aan wat we kunnen verwachten en hoe we er mee om kunnen gaan. In zijn boek 'Omarm de chaos' gaat hij hier nog dieper op in. Het zal van tijd tot tijd ongemakkelijk en chaotisch zijn, maar dat hoort erbij en moeten we doorheen.

De GeMiddellander

We vroegen op straat wat duurzaamheid betekent voor de GeMiddellander.

Projecten in beeld

Energiecoöperatie Delfshaven

Robbert heeft als voorzitter van de Delfshaven energiecoöperatie bij kunnen dragen aan de duurzaamheidopgave in de wijk in combinatie met het verweven van mensen en initiatieven in de wijk. Bospolder Tussendijken wordt als gevolg regelmatig genoemd als een zeer goed voorbeeld van een integrale aanpak van duurzaamheid met de wijk.

Podcast